Les Pallargues Rutes Btt 4 diesPer gaudir del descobriment d’una bona dotzena de castells (l’Aranyó, Castellmeià, Malgrat de la Segarra, Ratera…), la ruta inclou, a més, algunes visites guiades(1). Val a dir que La Segarra va ser, durant segles, terra de frontera entre el món musulmà i la “Catalunya Vella”, propiciant la construcció d’un gran nombre de torres i castells, alguns dels quals han perdurat encara fins als nostres dies.

La ruta inclou també, tant una visita guiada a la ciutat de Guissona, coneguda per les seves restes romanes i la descoberta de molts indrets de gran interès turístic de la població i rodalies com a la magnífica ciutat de Cervera, on hi destaca, entre els seus singulars edificis, la seva Universitat.

En resum, és una ruta relativament fàcil (132 km entre els 4 dies) que transcorre per més de quaranta petits poblets que conserven sovint restes de la vil·la emmurallada, torres i castells i on els camins en un territori poc abrupte i extraordinàriament tranquil són el refl ex d’una terra pausada per l’home al llarg dels segles…

Com és habitual, en el preu s’hi inclou el sopar i l’allotjament la nit prèvia al primer dia de ruta.

 

Dia 1 Cervera – Ossó de Sió.

38,56 Km – 325 m. desnivell acumulat.

El primer dia, havent sortit de Cervera (punt de trobada) la ruta recorre gairebé 30 km al llarg del matí de castell en castell gaudint dels paisatges més aspres però també més planers de la Segarra. Amb moltes sorpreses, com un columbari romà o un petit aeròdrom republicà utilitzat durant la Guerra Civil…  Després de dinar en una acollidora fonda hi ha, finalment, la primera visita a un castell de la ruta. De seguida la ruta fa via cap a l’allotjament: una bonica masia catalana a prop d’una singular Piscina Municipal en forma de platja, que si és possible, s’hi accedeix. Tot i aixi, és un dia amb una ruta molt planera i de bon fer.

 

Dia 2 Ossó de Sió – Palouet.

33,17 Km – 393 m. desnivell acumulat.

Després d’esmorzar hi ha dos magnífics castells que es podran visitar amb calma, mentre poc a poc els petits boscos d’alzines i pinedes van substituint els camps de cereals. Els turons són una mica més alts, les valls més profundes i la ruta és un pèl més exigent. A Guissona, es visiten les restes de l’antic poblat romà d’Iesso. Però Guissona té molts més atractius turístics que durant la ruta descobrireu. Des d’allà, l’itinerari mena cap a Palouet, on hi ha l’allotjament en un magnífic hostal (originàriament un castell) amb excel·lents serveis i comoditats (com la piscina pròpia climatitzada. Una etapa una mica més curta però amb més desnivell.

 

Dia 3 Palouet – Cervera.

23,43 Km – 320 m. desnivell acumulat.

Iniciem el dia amb una petita ascensió en Btt per visitar un castell privat. A
partir d’aleshores, la ruta -majoritàriament de baixada-, pels diversos castells de la Vall del Sió (passant per Sant Guim, un dels pobles més bonics de la comarca) ens mostrarà un munt de torres i castells disseminats assolint posteriorment Cervera. Després de dinar, es deixa la bicicleta a l’allotjament. Durant la tarda, hi ha una visita guiada per la ciutat on es mostrarà els seus edifi cis singulars i la universitat. També es visita una fàbrica de cervesa que és alhora un centre de treball social.

 

Dia 4 Cervera – Estaràs – Cervera.

38,08 Km – 413 m. desnivell acumulat.

La ruta pel sud de La Segarra configura un paisatge força més boscós, de petits turons d’alzines i pins. Un paisatge força diferent, farcit de petits poblets que gairebé es toquen envoltats de castells i esglesioles. Finalment, la ruta ens conduirà a un petit poble medieval totalment emmurallat. Un poble pràcticament exclusiu a tot Catalunya, amb un únic portal d’accés.  Tot seguit, dinar i fi de ruta cap a Cervera.

INCLOU:

 • Tracks o bé cessió d’un GPS per cada 2 – 3 adults amb els tracks de la ruta. I els mapes del recorregut corresponents.
 • Vistes guiades als castells visitables.
 • 2 Vistes guiades: la ciutat romana d’Iesso i a la ciutat de Cervera.
 • Transport de l’equipatge dels participants entre els allotjaments.
 • 4 Allotjaments en mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) car s’inclou sempre l’allotjament previ al primer dia de ruta.
 • Accés a la piscina / spa o
  similar si n’hi ha al punt d’allotjament o rodalies.
 • Assegurança de viatge (accident i responsabilitat civil).
 • Servei de guia o traducció en anglès / francès en les visites a castells, museus
  i la majoria de llocs d’interès.

No Inclou:

 • Allotjament nits extra (veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
 • Bicicleta Btt o E-Bike (opcional amb suplement).
 • Habitació individual (veure preus i condicions)
 • Dinar del migida.
 • Assegurança de cancel·lació (veure condicions i preus)
 • Lloguer de GPS (veure condicions i preus)
 • Vehicle d’assistència durant la ruta.
 • Servei de Guia titulat durant tot el recorregut (consultar condicions i preus)
 • Altres (tot el que no està inclòs en l’apartat “Inclòs”)

Florejacs Castells de Segarra Btt