La proposta de Ruta Btt familiar / Fàcil 2 dies “pedalant entre castells” és un interessant i divertit descobriment de la Segarra. Interessant, perquè la proposta inclou 2 visites a castells i nombrosos racons realment sorprenents (des d’un columbari, fins a diverses necròpolis i alguna peixera…). Divertit, per ser un recorregut de 98 km. i 950 m. de desnivell acumulat (entre tots dos dies), on us trobareu rodant sempre per pistes de bon fer, molt fàcils i sense cap complicació. Una proposta per gaudir d´un magnífic cap de setmana amb la parella, amb la colla d’amics o amb la mainada!.

El dia 1, una etapa més llarga però més planera. El dia 2, més curta però amb més desnivell.

Finalment, Rutas MTB. Tanmateix, Rutas BTT. Tot i així, Trans Segarra MTB. Alhora, MTB itinerarios.

En A la Trans Segarra el preu ja inclou la nit prèvia a Cervera (amb el sopar) al primer dia de ruta a Btt en Btt

Ruta Btt Trans Segarra

La La ruta es pot realitzar en dues opcions: Opció bàsica (mitja pensió) o Opció completa (pensió completa)

Ruta Btt Trans Segarra

Castell Meià Trans Segarra 2 diesDia 1. Cervera – Agramunt.

48 Km. 367 m. desnivell acumulat

Matí.

Comença l’etapa més planera, però també la més llarga. Després d’un bon esmorzar al mateix establiment, cal deixar l’equipatge a recepció.

La ruta surt de Cervera i s’enfila cap al Castell de Montcortès de Segarra, el primer gran castell de la ruta. No fa gaires anys encara s’hi podia entrar (era propietat d’una família), però ara és una empresa i el monumental edifici encara roman sencer… però molt abandonat.

Aviat apareixen uns curiosos columbaris (tombes romanes) i els famosos pallers de pedra, segons diu la llegenda. Tot seguit, l’Aranyó, amb el seu peculiar Castell, on hi va néixer i viure l’insigne escriptor Manel de Pedrolo, tal com mostra una escultura propera de l’autor del Mecanoscrit del Segon Origen.

Després de l’antic camp d’aviació de la Guerra Civil, la ruta segueix passant per Hostafrancs de Segarra, un petit poblet semi-emmurallat on no sempre es pot sortir del nucli antic ja que molts carrerons queden tancats per l’antiga muralla. Sortint del poble, aviat s’aconsegueix una necròpolis, a prop del camí, i una pleta per tancar el bestiar… A tenir en compte que aquesta zona també va ser un destacat punt de defensa durant la Guerra Civil.

A continuació, Concabella, on hi destaca el monumental castell (visita inclosa). També és sorprenent trobar l´església romànica tan ben conservada. Passat el curiós castell de Ratera (de fet, un vell molí fortificat) la ruta condueix cap a Pelagalls, per pujar per una bona pista i assolir la meravellosa Pleta del Solà, extraordinàriament ben conservada. Quina meravellosa i extraordinària obra civil.

Ràpidament la ruta condueix cap a les Pallargues, on destaca el Castell de les Pallargues. 

Tanmateix, Rutas BTT. Tot i així, Trans Segarra MTB. Alhora, MTB itinerarios. Però, Ruta Btt Trans Segarra.

Tarda.

A la tarda, la ruta comença per uns bons trams de pista, de bon fer… per un munt de pobles. En primer lloc, va cap a Mont-Roig, que sorprèn per l’estat d’abandó de les diverses cases del municipi… I és que des de Montcortès, en iniciar la ruta, fins a Mont-Roig, tots els pobles que s’han passat pertanyen al mateix municipi de Plans de Sió.

El següent és Bellver d’Ossó (o de Sió). Petit i acollidor, i tranquil com la resta i construït al voltant del castell. Com també Ossó de Sió, on encara s’hi observa l’estructura circular de l’antiga muralla del poble. Però el que més impressiona és Castellnou de Sió, on apareix, majestuosa, una torre d’enormes proporcions malauradament mig esfondrada, d’origen romà. I és que aquest va ser una antiga fortificació romana, posteriorment reaprofitada pels àrabs fins que el Compte Ermengol IV la va conquerir. Però encara queda Puigverd d’Agramunt on sorprèn la plaça d’enormes dimensions davant del Castell.

Finalment, Agramunt, on hi ha un bon establiment per sopar i dormir. Si hi ha temps, val la pena fer-hi un tomb. Primer, perquè hi ha excel·lents torroners, que sí són realment artesans (com ho és Torrons Fèlix, no us ho perdeu). Segon, per la magnífica portalada romànica de l’església (i amb uns bonics porxos als carrers del voltant). I tercer, per l’Espai Guinovart. Un espai / museu realment impressionant.

Tot i així, Trans Segarra MTB. Alhora, MTB itinerarios. Però, Ruta Btt Trans Segarra. Tanmateix, Rutas BTT.

Dia 2. Agramunt – Cervera.

43 Km. 575 m. desnivell acumulat

Matí

Després de l’esmorzar (cal deixar els equipatges a recepció) la ruta mena cap als Castells de Florejacs i les Sitges, separats tots dos per poc més de 2 km (s’hi inclou una de les dues visites). Florejacs encara conserva els antics carrers dins de la muralla; el track en fa una petita volta.

Les Sitges, en canvi, és als afores d’un antic poble abandonat. La ruta continua cap a Palou, sense entrar-hi, per no afegir més desnivell) i a tot seguit, fent alguns trams de sender molt fàcil i de molt bon rodar, Guissona. Abans s’ha passat pel Pou de Gel de Somalenc.

A Guissona hi ha la visita (inclosa) a la interessant ciutat romana de Iesso, amb nombroses restes arqueològiques de gran valor.

A la ciutat hi ha diversos restaurants per dinar (inclòs a l’Opció Completa)

Tanmateix, Rutas BTT. Tot i així, Trans Segarra MTB. Alhora, MTB itinerarios. Però, Ruta Btt Trans Segarra.

Tarda

A la tarda, la ruta va cap al Llor (on es fa un petit passeig), enllaçant bones pistes força planes. Allí caldrà creuar la carretera i agafar la pista que puja al Castell de Meià (o Castellmeià). Impressiona trobar-lo aïllat de tot arreu, i, tanmateix, en força bon estat. Malauradament, no és visitable.

Tot seguit, la ruta baixa directament cap al Sió, un afluent del Segre que travessa bona part de la Segarra. Ben aviat s’arriba a la Peixera* de Cal Giló.

Ara cal pujar una mica fins al castell de Malgrat. Una bona fortalesa, restaurada i ben conservada, però no visitable, doncs és un habitatge particular.

Cal creuar el Sió per arribar a Castellnou d’Oluges. Queden 5 km per assolir Cervera, cal creuar la carretera (la de Cervera a Guissona) per pujar a la capital de la Segarra, entrant per davant de la coneguda universitat. Al primer allotjament (on hi ha l’equipatge) hi haurà la possibilitat de poder disposar d’un espai per canviar-se. Finalitza la divertida Ruta Btt Familiar 2 dies!

Tanmateix, Rutes BTT. Tot i així, TransSegarra MTB. Alhora, MTB itineraris. Però, Ruta Btt Trans Segarra.

*Notes: Les Peixeres són petites rescloses que es construïen per controlar el cabal del riu i, alhora, per facilitar l’acumulació de peixos… i també eren zona de bany i esbarjo per a la gent del poble.

Però, Ruta Btt Trans Segarra. Tanmateix, Rutas BTT. Tot i així, TransSegarra MTB. Alhora, MTB itinerarios.. 

Inclou:

 • 2 Allotjaments en Mitja Pensió (Opció  Base) o Pensió Complida (Opció Complida).
 • Assegurança obligatoria segons legislació Agències de Viatge.
 • Trasllat equipatge d´allotjament en allotjament.
 • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.
 • Entrades per visitar com a mínim 2 castells.
 • Accés a la ciutat (i museu) romana de Iesso.

Però, Ruta Btt Trans Segarra. Tanmateix, Rutas BTT. Tot i així, TransSegarra MTB. Alhora, MTB itinerarios. 

No inclou:

 • Allotjaments nits extres (a veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos als menús.
 • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer).
 • Dinar (opció base).
 • Assegurança de cancel·lació (veure preus i condicions).
 • Lloguer GPS (veure preus i condicions).

NOTA: Atès que la majoria de castells són privats (en alguns fins i tot encara hi viuen les famílies propietàries) les visites sempre estaran condicionades a la seva disponibilitat. S’entén que malgrat la bona predisposició per part de GuiesBtt.cat, pot ser possible que la propietat no permeti la visita a aquesta data concreta. En aquest cas, des de GuiesBtt.cat, s’abonarà l’import de les entrades als clients.