La proposta de Ruta Btt 2 dies “pedalant entre castells” és una interessant i divertida descoberta de la Segarra. Interessant perquè la proposta inclou 3 visites a castells i nombrosos racons realment sorprenents (des d’un columbari, fins a diverses necròpolis). Divertida perquè es tracta d’un recorregut de 115 km. i 1.710 m. (entre els dos dies) per pistes de bon fer però  diversos trams de corriols sense gaires complicacions. Una proposta per gaudir d’un magnífic cap de setmana!.

Trans Segarra BttEn la Trans Segarra Ruta Btt 2 dies el preu ja inclou la nit prèvia al primer dia de ruta en Btt.

La ruta proposta és en Mitja Pensió (opció Base) o en Pensió Complerta (opció Complerta)

Dia 1. Cervera – Guissona.

54 Km. 780 m. desnivell acumulat

Matí

Després d’un bon esmorzar, cal deixar l’equipatge a recepció.

La ruta surt de Cervera i s’enfila cap al castell de Montcortès de Segarra, per descobrir uns curiosos elements abans d’entrar a l’Aranyó. Val a dir que en aquest castell hi va viure l’insigne escriptor Manel de Pedrolo. Abans d’entrar al castell de Concabella (visita inclosa) la ruta ens apropa a una necròpolis i recursos força interessants. Passat el castell (en realitat un molí fortificat) de Ratera la ruta mena cap al Castell de les Pallargues (visita inclosa). En l’opció Complerta s’inclou el dinar en un restaurant de la zona.

Tarda.

La ruta de la tarda es caracteritza pel seu recorregut, variat i divertit, amb nombrosos corriols (en general força fàcils). Es tracta d’un itinerari que volta bona part del límit nord de la Segarra, entre rouredes, velles masies i petits poblets. Fins i tot, creua un magnífic Pou de Glaç, abans d’entrar a Guissona.

L’etapa finalitza a Guissona, on hi ha l’allotjament (i també els equipatges). Allà podreu gaudir d’un bon i merescut sopar, finalitzant la primera etapa de la Trans Segarra Ruta Btt 2 dies.

Dia 2. Guissona – Cervera.

61 Km. 930 m. desnivell acumulat

Matí

Havent esmorzat (cal deixar els equipatges a recepció) la ruta mena cap als castells de Florejacs i Les Sitges, separats ambdós per poc més de 2 km (s’inclou una de les dues visites). La ruta torna a Guissona per visitar (inclòs) la interessant ciutat romana d’Iesso, amb nombroses restes arqueològiques de gran valor. Tot seguit, es continua cap a Vicfred, per pistes asfaltades, en bona part. De fet, hi segueixen havent força trams de bona pista i camí rural asfaltat fins al Castell de Meià (o Castellmeià). A partir d’aleshores, comença el tram més divertit del dia, amb nombrosos senders, enllaçats per petits trams de pista. Són senders fàcils i divertits, amb petites pujades i baixades, girs inesperats… fins a les Oluges, després de passar pel davant del bonic castell de Malgrat. Tot seguit Montfalcó Murallat. En l’opció Complerta s’hi inclou el dinar en un bon restaurant de la zona.

Tarda

Monfalcó Murallat sorprèn a tots els visitants. Una vila closa que conserva plenament el seu aire medieval, amb una sola porta d’accés, un forn de pa comunitari, la cisterna d’aigua pública… és realment sorprenent.

Per assolir Cervera, cal creuar la riera de Vergós (un afluent del Sió) per enfilar-se a l’altiplà de la capital de la Segarra, entrant pel davant de la coneguda universitat. Al primer allotjament (on hi ha l’equipatge) hi haurà la possibilitat de poder disposar d’un espai per canviar-se.

Inclou:

 • 2 Allotjaments en Mitja Pensió (opció Base) o Pensió Complerta (opció Complerta).
 • Assegurança obligatòria segons legislació Agències de Viatge.
 • Trasllat equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.
 • Entrades per visitar un mínim de 3 castells.
 • Visita a la ciutat romana i museu d’Issona (Guissona).

No inclou:

 • Allotjaments nits extres (veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
 • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer)
 • Dinar (migdia).
 • Assegurança de Cancel·lació (veure preus i condicions)
 • Lloguer GPS (veure preus i condicions)

NOTA: Atès que la majoria de castells són privats (en alguns fins i tot encara hi viuen les famílies propietàries) les visites sempre estaran condicionades a llurs disponibilitat. S’entén que malgrat la bona predisposició per part de GuiesBtt.cat, pugui ser possible que la propietat no permeti la visita en aquella data concreta. En aquest cas, des de GuiesBtt.cat, retornarà l’import de les entrades als clients.